Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így működik a Dugattyús kompresszor

Dugattyús kompresszor

Hordozható, mozgatható és helyhez kötött dugattyús kompresszorok. Kínálatunkban olajmentes és olajkenésű, valamint vízszintes és függőleges dugattyús kompresszorok is találhatók a mindenkori optimális sűrített levegő-ellátás érdekében.

A dugattyús kompresszorok működése hasonló a dugattyús szivattyúkéhoz. A forgattyús mechanizmus által meghajtott dugattyú hengerben végez alternáló mozgást a hengerfejen egy vagy több szívó és nyomószelep helyezkedik el. A szelepek vagy a gáznyomás különbsége vagy a gőzgépekhez és dugattyús motorokéhoz hasonló vezérlés nyitja-zárja. Ha a dugattyú a felső holtponttól az alsó felé  halad, a nyomószelepek zárva vannak, a szívószelepek nyitnak és a kisnyomású gáz beáramlik a hengerbe.

Az alsó holtpontnál a szívószelepek bezárnak, a dugattyú felső holtpont felé haladásakor a hengerbe zárt gáz térfogata csökken, nyomása nő. Amikor a hengerben lévő gáz nyomása eléri a nyomótérben lévő gáz nyomását, a nyomószelepek nyitnak és a gáz kiáramlik rajtuk keresztül a nyomóvezetékbe.

A dugattyús kompresszorok általában hatékonyabbak más kompresszoroknál, de méreteik nagyobbak és üzemük zajosabb, mint a rotációs kompresszoroké. 

Válasszon az általunk forgalmazott dugattyús kompresszorok közül:

Mobil kompresszor

MOBIL KOMPRESSZOR

Mobilboy kompresszor

MOBILBOY KOMPRESSZOR

Telepített dugattyús kompresszor

TELEPÍTETT DUGATTYÚS KOMPRESSZOR